5. marraskuuta 2012

Toivo keväästä


Aamupäivällä sain aikaiseksi istuttaa tulppaanit lauantaina haravoinnin jälkimainingeissa perattuun potageriin, josta pakkasen panemat kesäkukat, yrtit ja salaatit päätyivät lehtien kaveriksi kompostoriin. Leikkasin myös penkin perennat matalaksi, vaikka erään koulukunnan mukaan talventörröttäjäksi jätetyt kasvit selviävät talvesta parhaiten. Niin tai näin, perennat nousevat aina myöhään maasta ja siksi teki mieli aikaistaa keväistä silmäniloa.


Sipulit tilasin aikaa sitten Korpikankaalta, matalahkoja 35-45cm säänkestäviä perustulppaaneja aikaisesta kukinnasta myöhäiseen lukuisissa eri väreissä. Kultakin sai valita mieleisensä. Leikkasin lajikkeiden kuvat esitteestä ja liimasin puutarhakansioon, jotta keväällä muistan, mikä mikin on.


Kaivoin istutusvadit 12 sentin syvyyteen, asettelin sipulit paikalleen, peitin mullalla ja kastelin. Tuntui hassulta marraskuussa heilua vesikannun kanssa, mutta ajattelin noudattaa annettua ohjetta. Eipähän ole sitten jossiteltavaa, mikäli kevään väriloisto ei tyydytä. Mutta siihen asti eletään toivossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti