8. huhtikuuta 2012

Paaston loppu


Kahviton ja karkiton kitkuttelu loppui tänään. Myös liha, kananmuna, sipsit ja alkoholijuomat olivat pannassa koko paaston, mutta niitä en ikävöinyt läheskään yhtä paljon kuin kahta ensimmäistä. Kahvi pitää koneen käynnissä ja karkki, erityisesti suklaa, mielen hyvänä.


On sanomattakin selvää, että kahvia ja suklaamunia on mennyt. On oikeaa ruokaakin syöty, viime vuoden pääsiäiskokkailun innostamana kikhernepyöryköitä ja Hasselbackan perunoita sekä ohessa uutena kokeiluna hedelmäistä perunasalaattia.


Perunasalaatti

3-4 keitettyä perunaa
1 päärynä
100 g herneitä
100 g sinihomejuustoa
mustapippuria, (suolaa)

Lohko perunat ja päärynä, sekoita joukkoon herneet, murennettu sinihomejuusto ja mausteet. Anna makujen tekeytyä viileässä muutama tunti. Terästä sitruunamehulla tai viinietikalla.

Entä mitä jäi käteen ekopaastosta, tuliko ekoiltua enemmän kuin tavallisesti? Eipä tullut. Kun pyrkii hipsuttelemaan pienellä hiilijalanjäljellä läpi vuoden, on vaikea muutamaksi viikoksi kiristää tahtia. Toki kirittävää aina löytyy, tosin nyt kävi niin nolosti, että asiat, joissa olisi ollut parantamisen varaa, menivät paastotessa entistä huonommalle tolalle. Tuli edelleen autoiltua töihin (ne aikataulut ne aikataulut), tuli käytettyä surutta käsipaperia (ei yksi mitään kuivaa), tuli lotrattua suihkussa (erityisesti lomalla). Mutta tästä on hyvä jatkaa uutta yritystä. Läpi vuoden.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti