20. elokuuta 2012

Riävää


Tilaamani leivinlauta saapui viime viikolla ja kuin parahiksi Aamulehti julkaisi ohrarieväreseptin. Päätin testata laudan tositoimissa ja otin työn alle tuon tamperelaisen perinneherkun. Toinen varteenotettava vaihtoehto laudan sisäänajossa olisi ollut satsi karjalanpiirakoita, mutta pirkanmaalaisuus vei voiton vaivattomuutensa takia.

Rieväohjeessa ei puhuttu mitään taikinan vaivaamisesta ja kun otsikossakin kehuttiin, että nopea arkileipä, päädyin ainoastaan sekoittamaan aineet pikaisesti puukapustalla. Puolen tunnin kohotus, leiväksi muotoilu, puolen tunnin kohotus pellillä ja uuniin reiluksi vartiksi. 




Leivinlauta on loistava kapine. Miten ihmeessä olen tähän asti pärjännyt ilman. Jo taikinan työstäminen on ilo lopputuloksesta puhumattakaan. Yksi paha vika ohrarievässä on: maistellessa menee helposti koko leipä. Onneksi puolen litran taikinasta tuli kaksi rievää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti