7. huhtikuuta 2013

Liikkumaan


Kokonaiseen viikkoon ei ole harrastettu liikuntaa ja hyvä niin. Loman päivittäiset pitkät hiihtolenkit saivat kai elimistön käymään sen verran ylikierroksilla, että kotituomisina oli arka akillesjänne ja lihasjumi, joista Lapissa ei ollut tietoakaan. 

Nyt kun hiihdot on hiihdetty, tilalle olisi syytä kehittää muuta hengästyttävää, ettei kunto vallan romahda. Koska lenkkeily ei vielä innosta liukkauden vuoksi, tänään suunnattiin kuntosalille painopakkojen kimppuun. Yläkropasta löytyi poveria kuten aina hiihtokauden jälkeen, mutta jalat olivat voimattomat. Perinteinen hiihto ei olekaan niin hyvää jalkatreeniä kuin voisi kuvitella. Luisteluhiihto on vähän tehokkaampi reisien ja kankun rasittaja, mutta ”kuokkimista” (kuokka on ainoa luistelutekniikka jonka osaan) tulee yleensä harrastettua vain alkukauden ongelmakeleillä. Salihuhkiminen tauon jäkeen oli raskasta, mutta antoisaa. Vielä kunnon venyttelyt päälle, jotta jalka nousisi huomennakin.

Sitten vain odottelemaan teiden sulamista ja lenkkarikelejä. No, ei se ihan noinkaan mene. Lenkkeilyyn täytyisi välttämättä saada uutta kipinää, muuten tuo jää pariin puolen tunnin hölköttelyyn viikossa eikä sillä kunnon ylläpidossa pitkälle pötkitä. Olisikohan juoksukoulusta apua?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti