21. helmikuuta 2014

Keittiössä

Ruoanlaitto saa aivan uusia ulottuvuuksia, kun on aikaa. Töissä ollessa arkisörsselit kuuluivat lähes poikkeuksetta vartissa valmista -kategoriaan tosin puolen tunnin pelivaralla. Kiireisen kokkaajan perussetti on edelleen viikkomenussa mukana, mutta päiviin mahtuu myös työläämpiä kokeiluja, joista kiinalaiseen keittiöön vivahtava hapanimeläpossu on uusin. Puolisoni ei liharuoista perusta, joten suunnitelmani oli pakastaa kasti kerta-annoksina itselleni lounastarpeiksi, vaan kuinkas kävikään. Kulta tykästyi soosin kiinalaiseen makuun, joten tästä tulee varmasti yksi vakkari ruokapöytäämme. Kastiketta on helppo muunnella. Possun sijasta voi käyttää kalaa, kanaa tai tofua, ja mikseipä kullan iloksi tuunata lisäke myös pelkillä värikkäillä kasviksilla. Ohje valikoitui nettiviidakosta "tavallisuutensa" ansiosta, paprikaa ja ananasta lukuun ottamatta kaikki tarveaineet löytyivät ruokakaapista. Mainio resepti löytyi täältä.

Hapanimeläpossu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti