15. helmikuuta 2014

Toipilas


Viljamin leikkaus sujui mallikkaasti, hännästä napsaistiin kaksikolmasosaa eli aikamoinen töpöhäntä kaverista tuli. Haimme kissan iltakuudelta kotiin. Liikkeelle lähdettyään Viljami hoippui ensitöikseen hiekkalaatikolle, jossa pitkä pissaamisyritys heikoin tuloksin. Nukkumaan mentäessä katin kulku oli vielä sen verran horjuvaa, että katsottiin parhaaksi viedä toipilas yöksi pesuhuoneeseen, missä ei olisi portaita eikä muita esteitä ja missä lattialämmitys tuudittaisi parantavaan uneen. Vesikuppi ja hiekkalaatikko mukaan ja hyvänyönsilitykset päälle.

Kun aamulla menin tervehdyskäynnille, vastassa oli pirteä, kehräävä ja puskeva kisuliini töpö terhakkaasti pystyssä. Pissa oli tullut viltille, mikä oli hieno juttu, sillä nukutuksen jälkeen eläimillä on joskus vaikeuksia tyhjentää rakkonsa. Vihtori-kissan kohdalla kävi niin ja oli turvauduttava eläinlääkärin apuun.

Tikit poistetaan kymmenen päivän kuluttua ja siihen asti Viljamin on pidettävä kauluria, että haavan nuoleminen estyy. Ruoka maittaa, joskin kauluri hankaloittaa syömistä. Kissa saa kipulääkettä päivittäin ja haava puhdistetaan aamuin illoin, joten eiköhän toipilasaika suju hyvin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti