Oma ryytimaa antaa mukavasti satoa, joten salaatit ja yrtit ovat osa jokapäiväistä leipää. Tuhdimpaa tavaraa on maisteltu retiisin ja kesäkurpitsan muodossa. Ehdoton ruokataloutemme hitti on sosekeitto, jossa kesäkurpitsa saa seurakseen perunaa, purjoa ja yrttinipun. Soseutuksen jälkeen soppa tanakoitetaan sulatejuustolla ja - tämä vain ohjeessa, ei meidän keittiössä - kermalla. Kesäkurpitsa on tunnetusti erittäin satoisa kasvi, joten puolisoni nimeämää muumikeittoa riittää pakastimeen asti (pakastus ilman juustoa). Maistuu talvella erityisesti ulkoilun jälkeen.
Vuosi sitten Olvi järjesti kattauskuvakilpailun, jossa ainoa ehto oli, että palanpainikkeena komeilee pullo kesän uutuusvissyä. Lempipöytäliinani innosti kesäisiin kattausvariaatioihin. Räpsin kymmeniä kuvia omenapuun katveessa, enkä osannut päättää, minkä lähettäisin kilpailuun. Karsin karsimistani, kunnes jäljellä oli enää kolme kuvaa. Jätin asian hautumaan yön yli, mutta mokomat finalistit hautuivat unohduksen yöhön. Kun muistin asian, kilpailu oli aika päiviä sitten mennyt. Mutta on nyt sitten ainakin kiva kuva keitosta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti