2. kesäkuuta 2012

Aah loma


Mihin vertaisin tätä tunnetta? Helpotukseen, kun huomaa kipulääkkeen vaikuttavan, kun kivistys osoittaa ensimmäisiä loppumisen merkkejä ja rentous valuu epäröiden jäseniin. Päättynyttä työrupeamaa en sentään tohdi verrata kipuun, vaikka introverttina olenkin joutunut ponnistelemaan ihmissuhdetyössä kuin viidakossa konsanaan. Välillä on ollut tukalaa, elämän armottomuus ja epäoikeudenmukaisuus joka päivä silmien edessä, välillä ilo kutkuttanut vatsanpohjaa kuin onnistunut liaanihyppy vaativan esteen ylitse.

Ja nyt siis koko ihana kesä aikaa olla, mennä ja tulla! En huolinut edes kesäkanttorin pestiä kalenteriani täyttämään muutamaa yksittäistä jumalanpalvelussoittoa lukuun ottamatta, ja hyvä niin, syksyllä saatan olla liaanin varressa taas.

Lomaan laskeutumisen apaattinen ajelehtimisvaihe kestää yleensä muutaman päivän. Kotona ei jaksa tarttua toimeen eikä mihinkään jaksa lähteä. Sain sentään jääkaapin perukoille unohtuneet puolimädät porkkanat ja nahistuneen lantun perattua hyötykäyttöön. Kattilallinen juuressosetta odottaa jatkojalostusta sosekeitoksi, kasvispihveiksi tai laatikkoruoaksi ja mössön pakastaminen antaa tarvittavan lisäajan - juuri nyt ei tarvitse. Pihakin saa olla sateen vuoksi rauhassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti