2. tammikuuta 2011

Retkellä

Olemme joulusta asti nukkuneet olohuoneen vuodesohvalla silläkin uhalla, että varavuode kipeyttää jäsenet. Yläkerran makuukammarista väliaikaispetiin houkuttaa takan lämpö, kuusen tuoksu, ja tietysti keittiön ja vessan läheisyys. Jouluretkeily on jo perinne ja kissatkin viihtyvät vierellä.

Jos meni alkuaikojen pesukone toissapäivänä vaihtoon, niin alkuaikojen ohueksi hivuneita lakanoita on jouduttu päivittämään jo muutama vuosi. Olen yleensä suosinut vaaleita värejä petivaatekaupoilla, mutta viimeksi nappasin ostoskoriin tummansiniset aluslakanat. Värin vaikutus ihmismieleen ja tuntemuksiin on uskomaton, ovat lämpimämmät kuin vastaavat vaaleat. Pussilakanasetit on pikkuhiljaa vaihdettu Finlaysonin Muumi-sarjaan ja parhaillaan vuoteessa riemastuttaa Talvimuumi.

Vanhat lakanat ovat päätyneet joko trasseliksi tai odottamaan uutta elämää maton ja poppanan raitoina. Olen saanut hyviä kude- ja kudontavinkkejä pirteissä kierrellessäni, myös monet käsityölehdet ovat kiitettävästi paneutuneet kierrätysteemaan. Minulle tulee kudontalehdistä Mallikerta ja oman kylän Loimien Lomassa, joista ensin mainittu neuvoo saksien sijasta käyttämään tilkkutöistä tuttua leikkuria ja leikkuualustaa, jos haluaa lakanansa helposti kuteiksi. Välineet ovat hankintalistalla. Tuumasta toimeen viimeistään syksyllä, kun seurakuntapesti loppuu. Sitku.

Nytku pyhät ovat menneet, on aika koota petivaatteet sohvalta ja muuttaa takaisin makuuhuoneeseen. Huomenna alkaa arki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti