Meillä ei erityisiä juhannusperinteitä ole, mitä nyt puhdas sauna ja tuoksuva vihta, jota tulikin käytettyä hartaudella, mutta esimerkiksi keittiöpuolella ei ole kangistuttu kaavoihin. Grillataan jos grillataan, vähän fiiliksistä ja säästä riippuen. Tänään mentiin salaattilinjalla. Ruokaisan perunasalaatin ohje tuli leikattua männäviikolla talteen Aamulehdestä, ja kokeilu totisesti kannatti. Oheen tomaatti-mozzarellasalaattia, vaaleaa leipää ja tilaviiniä pohjoisesta. Nam.
Perunasalaatti
½ kg uusia perunoita
1 punasipuli
1 rkl viinietikkaa
1 rkl öljyä
1 dl Kalamata-oliiveja
ripaus suolaa
mustapippuria
ruohosipulia
kapriksia
Keitetyt perunat viipaloidaan ja sekoitetaan etikan ja öljyn seoksessa maustuneiden sipulirenkaiden kanssa. Lisätään oliivit ja muut mausteet. Salaatti saa tekeytyä viileässä muutaman tunnin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti