23. kesäkuuta 2011

Saunaa ja sähköä

Jynssättiin sauna ja pesuhuone juhlakuntoon, kuten juhannuksen ja joulun alla on pruukattu. Iso siivo puolivuosittain on hyvä tahti pitää paikat kunnossa. Hommaan on mukava ryhtyä, koska lika ei ole ylen määrin pinttynyttä, ja samasta syystä myös työ joutuu. Huomenna sitten nautitaan puhtaan saunan ja vihdan tuoksusta.

Kaksivuotinen sähkösopimus päättyy elokuussa. Tähän asti olen ollut uskollinen toimittajan suhteen, mutta nyt hintojen noustua, olen päättänyt kilpailuttaa töpseleistä virtaavan energian. Sähkölämmitteisessä omakotitalossa siitä on hyötyäkin. Meillä käsittääkseni pyöritään alle keskiarvojen vuosikulutuksen ollessa 16 000 kilowattitunnin hujakoilla, mutta säästö se on pienikin säästö. Apunani päätöksenteossa on ollut www.vaihdavirtaa.net ja www.sahkonhinta.fi. Jonkin sortin vihreää sähköä tekisi mieli jälleen ottaa. Vielä on kaksi kuukautta aikaa pähkäillä, tai no kuukausi, kun ne tarjouspyynnötkin täytyy lähettää. Tähän mennessä on valjennut ainoastaan hinta: kallista on.

Kirjaan sähkölukemat kerran viikossa ruutuvihkoon. Mittarin puoleen kurottelu on kuulunut sunnuntairituaaleihini jo seitsemän vuotta siitäkin huolimatta, että sähköyhtiön verkkosivuilta kulutusta voisi seurata tunnin tarkkuudella. Jokin noissa säntillisissä numeroriveissä vain kiehtoo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti