Viikon päästä on pakkaamishärdelli kiihkeimmillään tai toivon mukaan jo voiton puolella, ja ihana loma alullaan. Taidan olla breikin tarpeessa, kun asiaa täytyy etukäteen käsitellä. Sitäkin, mutta lähinnä tämä on yksi järjestelmällisen minäni kotkotuksista. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty.
Lapissa majoitumme latujen lähelle vuokrakämppään, josta löytyy kaksi tärkeää, sauna ja keittiö eli ruoka valmistetaan itse. Mitäs lomaa sellainen on, voi joku kysyä. Kun lyö kahden viikon ruokalistan jo kotona lukkoon ja varaa täsmäaineet mukaan, ei tarvitse pähkäillä mitä tänään syötäisiin eikä jonotella kaupassa, senkun vain laittaa padat porisemaan. Tiedän tasan tarkkaan montako sipulia, lanttua, perunaa, kiinankaalia, tomaattia ym. lomalla kuluu. Sama koskee säilykkeitä, puurohiutaleita, muroja, pastaa, riisiä, leipää ja maitotuotteita. No, ei me ihan kaikkea etelästä rahdata. Maitoa, leipää, vihanneksia ja muuta tuoretavaraa hankitaan tarpeen mukaan paikallisesta puodista. Konsepti on toiminut hyvin jokaisella talvilomareissulla ja säästää energiaa oleelliseen eli hiihtoon. Ruokailut eivät ole kelloon sidottuja ja listasta löytyy myös jouston varaa. Niin ja - hoksasin tämän vasta - koska pelataan perusruoilla, lisäaineiden saanti jää minimiin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti