7. syyskuuta 2009

Keski-iän kynnyksellä

Syksy tuo kalenteriin tutut rutiinit. Säännöllinen toiminta käynnistyy niin töissä kuin harrastusrintamalla ja kiirettä riittää. Onneksi sentään viikonloppuisin on omaa aikaa. Eilen alkoi neljäs vuosi työväenopiston taiji-ryhmässä. Alkukipinän tuolle lempeälle liikkumiselle sain kesällä 2005, kun puolisoni houkutteli minut kanssaan viiden päivän intensiivikurssille Viittakivi-opistolle. Kiinalainen aamuvoimistelu oli kaunista katsella ja tutustumisen jälkeen vei sydämen. Muoto eli liikesarja on jotakuinkin hallinnassa neljän vuoden hiomisen jälkeen, mutta uutta haastavaa opittavaa löytyy jatkuvasti. Taijissa puhutaankin kymppitonnin säännöstä. Tarvitaan vähintään 10000 toistoa ennenkuin jokin asia toimii.

Mielelle ja ruumiille oivaa terveysliikuntaa hyvässä seurassa vaikka kotipihassa. Yhteiset harrastukset ovat mukavia ja ovat, niin ainakin uskon, yhteisten arvojen ja huumorintajun lisäksi parisuhteen parasta liimaa.

Kirkko strategioissaan määrittelee nuoret aikuiset 18-39-vuotiaiksi. Kun lauantaina astun juhlallisesti keski-ikäisten kastiin, nuoruus on tuon määritelmään mukaan mennyt paitsi tietysti korvien välistä. En ole juhlaihmisiä, joten matalalla profiililla mennään ja lähdetään vaivihkaa reissuun. Odotettavissa päivänsankarin näköistä extremeä elämäni ykkösihmisen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti