3. heinäkuuta 2010

Lapissa osa 3

Seitsemäs päivä
Juhannusaatto. Kämpällä on vietetty lokoisa päivä ja illan suussa lähdemme yöttömän yön viettoon tunturiin. Valtaamme Kesängin korkeimman laen, joka on hieman etäämmällä merkityistä reiteistä. Kun eväät on syöty ja kolisteltu kuohuviinikuksia, pötköttelemme tunturinummella käsi kädessä yläpuolellamme lipuvia pilviä katsellen. Hetki taivasta maan päällä.

Kahdeksas päivä
Sataa hiljakseen, pilvet laiskottelevat alhaalla mataen ja ukkonen jyrähtelee kauempana. Kuer, matalin Ylläksen tuntureista yllättää haasteellisuudellaan, mutta huipulla askelten sovittaminen palkitaan. Kauaa emme korkeuksissa viihdy, vaan talsimme alas ja käymme vielä kuuntelemassa kosken kohinaa Kuerlinkoilla. Ilmassa on lähdön läheisyyden alakuloa.

Yhdeksäs päivä
Rauhallinen aamu, joskin haikea. Pakkausta, siivousta ja kämpän luovutus. Junan lähtöön on aikaa seitsemän tuntia. Olisi pitänyt tehdä valmis suunnitelma loppupäiväksi, koska nyt kumpikaan ei osaa sanoa, missä vielä haluaisi käydä tai mitä tehdä. Ajan tappamiseksi menee. Ruotsin puolella käydään ihmettelemässä pellettitehdasta ja vanhaa ruukkia. Junassa naurattaa. Ihana loma!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti