12. elokuuta 2010

Säilöntää

Tänään oli säilöntäpäivä, kun avomaankurkut saivat upotuskasteen etikkaliemeen. Omassa pihasta tuli hyödynnettyä vain tilli ja mustaherukan lehdet, kiitos serkkupojan, joka on jo monta vuotta pitänyt koko suvun kurkuissa. Eilen haettiin kahdeksan 20 litran pytyllistä poimittua ja pestyä suolakurkkuainesta. Kurkut päätyvät ainakin kuuteen huusholliin, mutta silti määrä on huikea. On ollut hyvä kurkkukesä. Viljelijän säilöntäkiintiö on täynnä, mutta lähiseudun kaupat eivät ota ylimäärää myyntiin. Nyt on suvunkin kiintiö täynnä. Miten ikinä lähiruoka tulee lyömään itsensä läpi, jos viljelijöille ei anneta edes mahdollisuutta tarjota tuotteitaan. Typerää. Aamupäivällä jelppasin äitiä kurkkusouvissa ja illalla oli oman savotan vuoro. Minulla päätyivät purnukoihin kokonaisina, viipaleina ja veneinä, ja vielä jäi muutama kilo pikkelssiinkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti