3. tammikuuta 2011

Keventäen

Tämä ei ole mikään uuden vuoden innoittama laihdutusjuttu, vaikka pyhien mässäilyn jälkeen en sellaistakaan pahakseni panisi, vaan eräs tuore kokeilu ravintorasvarintamalla.

Freelancerilla työtoverit vaihtuvat joskus tiheään. Siinä on puolensakin, kun tutustuu uusiin ihmisiin ja oppii heiltä uusia asioita. Eräs originelli pappishenkilö kahdeksan vuoden takaa kertoi käyttävänsä omatekoista kevytvoita välttääkseen teollisissa levitteissä piilevät kovat rasvat ja lisäaineet. Minäkin kopioin ohjeen, mutta asia jäi meinaamisen asteelle.

Kevytvoi
100 g voita
1 dl rypsiöljyä
1 dl vettä

Huoneenlämpöiseen voihin sekoitetaan öljy ja vesi esim. sauvasekoittimella. Kovetetaan jääkaapissa ennen käyttöä.

Joulukuussa terveysrasva palautui mieleen ja kokeiltavahan tuota oli. Käytin kylmäpuristettua luomurypsiöljyä, mutta huh, aromikas maku löi ikävästi läpi, joskin öljy antoi levitteelle kauniin keltaisen värin. No, olisi pitänyt muistaa, miksei kyseistä terveysöljyä ole ollut jääkaapissamme vuosiin. En koskaan tottunut valmisteen oudon pähkinäiseen makuun. Öljy öljynä, pähkinä pähkinänä. Kun vaihdoin rypsiöljyn tavalliseen, kevytvoista tuli mitä mainioin levite, ja nyt on jo kolmas satsi menossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti