13. huhtikuuta 2011

Laatikko saapuu

Luomulaatikon täkäläisenä noutopisteenä toimii teollisuusalueella sijaitseva luontaishoitoja ja -tuotteita myyvä yritys. Kun käännyin kuoppaiselle tielle ja ajelin ohi epämääräisten teollisuuspihojen, mielessä häivähti epäilys. Kaiken ryönän keskeltä löytyi kuitenkin siisti piha ja rakennus, jossa luomulootat odottivat noutajiaan. Oli muutama muukin osannut hyödyntää palvelua, vaikka kyseessä oli ensimmäinen kerta näillä nurkilla. Nouto ei maksa mitään eli firma tuo lastin "ilmaiseksi" noutopisteeseen. Pitkässä juoksussa näkyy tietysti tuotteiden hinnassa.

Loota on näpsäkän kokoinen ja jatkossa sen kuljettaa kotiin vaikka pyörän päällä. Ja tuotteet ovat ensiluokkaisia ja ilman turhaa pakkaamista. Hedelmät pyörivät vapaasti laatikon pohjalla, vain sottaavat multaporkkanat oli kääräisty muoviin ja sipulit sujautettu paperipussiin.

Tilaaminen oli helppoa ja maksukin hoitui kätevästi verkkopankissa. Ainoastaan tilaussivuilla esiintyvät ”tuotetta jäljellä” tai ”tuote loppu” liikennevalot hämäsivät ensikertalaista tai siis se, ettei kaikissa tuotteissa tuota merkintää ollut. Kaikkia saattoi silti tilata, paitsi loppuneita, ja saapuivatkin. Myös noutopaikan valinnan jälkeen näyttöön ilmestynyt toimitusosoitteena oma kotiosoite häiritsi, vaikka moisesta epäjohdonmukaisuudesta varoitettiin ja käskettiin olla välittämättä. Muuten kyllä asiallinen verkkokauppa, joskaan ei ulkoasultaan kovin myyvä. Mutta luomu se tärkein pointti onkin.

Mehukkaissa appelsiineissa maistuu etelän aurinko, kuori ei haise pistävälle eikä jätä sormiin vahapintaista kalvoa. Muut herkut vielä odottavat hetkeään. Sitruunat päätyvät aikanaan vappusimaan ja kiivit vaativat hieman kypsymistä ennen maistelua. Porkkanat ja sipulit testataan ruoanvalmistuksessa kunhan keretään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti