22. toukokuuta 2012

Vastakohtien tasapaino


Kiinalainen ajattelu etsii kaiken kattavaa sopusointua. Maailmankaikkeus nähdään alati muuttuvana kokonaisuutena, jonka peruspilareita ovat toisilleen vastakkaiset voimat ja niiden vuorovaikutus. Yö ja päivä, pimeä ja valo, talvi ja kesä, feminiini ja maskuliini, yin ja yang. Voimat eivät ole ristiriidassa keskenään, vaan täydentävät toisiaan - valo ei tulisi näkyväksi ilman pimeyttä ja kääntäen - syntyy tasapaino vailla vertaa.

Kevään kenkähankinnat edustavat samaa kiinalaista linjaa: maiharit ja korkkarit. Jälkimmäiset on valmistettukin Kiinassa, ei kuitenkaan pienin kätösin missään kemikaalinhöyryisessä tehtaassa, vaan eettisesti Terra Planan periaatteiden mukaisesti. Armeijan hellemaiharit on tehty Suomessa Lajan tehtaalla Orivedellä.

Laja Jobigo ja Terra Plana Juniper.

Maiharit tulevat tarpeeseen eli kesäiseen vaelluskäyttöön, korkkarit tuli ostettua silkasta naisellisuuden puuskasta kun halvalla sai. Minulla on käytössä jo yhdet Terra Planan korkokengät, jotka testasin ensimmäisen kerran tositoimissa taannoisissa häissä. En olisi ikinä uskonut, että jalka voi oikeasti levätä 10 sentin koroilla kekkuloidessa. Kierrätetystä kumista ja riisin kuoresta valmistettu pohja joustaa ja kevyt “memory foam” sisäpohjallinen mukautuu jalkapohjan muotoon ja vähentää päkiään kohdistuvaa painetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti