25. lokakuuta 2013

Auts


Kylmä säärintama on muisto vain. Viime päivien lämpimät sateet ovat sulattaneet lumet varjopaikoista ja kesken jääneet pihatyöt tulevat mitä suurimmalla todennäköisyydellä tehdyksi ennen talvea. Viikonloppuna on siis luvassa haravointia sekä syyskukkien ja sipuleiden istuttamista. Kivaa. 

Siistimisurakka alkoi eilen hautausmaalla. Kun korjasin kuihtuneita kesäkukkia callunoiden tieltä, lehtien suojassa piileskellyt kohmeinen ampiainen pisti sormeen. Vaikka en ole hyönteisille allerginen, pistoskohta jomotti ilkeästi koko yön ja on vieläkin kosketusarka. 

Syksyn tullen on pyritty lenkkeilemään viikoittain ja tänäänkin lähdettiin pikku pyrähdykselle ennen pimeän tuloa. Silmälasien kotiin jääminen, hämäryys ja kotikunnan kuoppaisuudestaan kuuluisat tiet tekivät tepposet urheilukentän kohdalla. Nilkka nyrjähti niin pahasti, että puolisoni katsoi parhaaksi antaa oikeaa ensiapua. Siispä pylly maahan ja jalka ylös. Kullan napakka puristusote kylmillä käsillä suoraan kipukohtaan auttoi nopeasti, jalalle saattoi jälleen varata ja loppumatka taittui kuin taittuikin varovasti hölkäten. Ensiapukurssien KKK toimii myös pikkuvammoissa, kunhan ohjetta älyää käyttää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti