9. kesäkuuta 2010

Loma

Kevät on ollut pitkä ja uuvuttava, loma tulee tarpeeseen, vaikka edellisestä latautumispätkästä ei ole aikaa kuin reilut kaksi kuukautta. Pieni flunssa kiusasi viimeisellä työviikolla ja vähän loman aluksikin, kuten tunnollisilla työntekijöillä, mutta nyt olo on reilusti terveen puolella. Lenkkeily on hyvä mittari tai oikeammin halu lenkkeillä: kun kroppa kaipaa rasitusta, flunssa on voitettu. Hyvältä tuntui askellus eilen ja tänään.

Kaksi ensimmäistä lomaviikkoa pyhitän kodille. Aion siivota ajan kanssa ja nautiskellen. Se on aivan toista kuin hätäinen pikasiivous töiden jälkeen, kun juuri ja juuri jaksaa kaivaa imurin kaapista. Kissapojat pitävät onneksi huolen siitä, että säännöllisin väliajoin on jaksettava, muuten on kaikkialla kerros karvaa ja kissanhiekkaa. En ole vielä löytänyt sellaista naukujien saniteettituotetta, joka ei kulkeutuisi tassuissa ympäri taloa. Kesällä viiksiniekat asioivat pääsääntöisesti pihan perällä, joten sen suhteen on siistimpää. Ja nyt siis muutenkin. Kaapit ovat saaneet kyytiä loman alkupäivinä. Siivousinventaarion tuloksena kertyi kaksi pahvilaatikollista kirpputoritavaraa, jotka pistän syksymmällä kiertoon. Tänään oli ikkunanpesu-urakan vuoro. Kelpaa taas auringon säteiden tervehtiä aamukahvilla istujaa. Säiden salliessa olisi tarkoitus vielä pyykätä matot.

Juhannusviikoksi suunnataan Lappiin katsomaan, miltä tuttu maisema näyttää lumettomana. Reissusta tulee väistämättä vähemmän liikunnallinen kuin talvella, jolloin hiihto on kaikki kaikessa. Vaan suo kesälappikin ruumiille antejaan: patikointia tunturin valloituksineen, sauvakävelyä, leppoisaa hölkkää, uimista, melontaa. Siinä rinnalla sopivassa suhteessa sotahistoriaa, geologiaa, biologiaa: museoita, luontopolkuja, mitä nyt keksitäänkin. Kirjastosta on lainattu pari Lapin kasvistoa ja eläimistöä esittelevää opusta, joten kamera ja kiikarit lienevät retkillä ahkerassa käytössä samoin nuotiopannu. Odotan innolla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti