8. lokakuuta 2010

Meitä viijään

Kissa järjesti aamuyllätyksen oksentamalla olohuoneen matolle heti yöjalasta kotiuduttuaan. Meillä kissaveljekset ruokitaan peruspurkkiruoan lisäksi tuoreella lihalla ja kalalla, välipalaksi on tarjolla kuivamuonaa, joka vielä kuukausi sitten oli sisäkissoille tarkoitetua etiketin mukaan karvapallojen muodostumista ja oksentelua ehkäisevää. Kun siirryttiin ylikansallisesta merkistä ruotsalaiseen tavalliseen, johan alkoi laatta lentää. Toki aikakin on otollinen, lauhassa syysyössä hiiriä riittää ylensyönniksi asti. Uskoako kissanmuropaketin lupauksiin vai ei?

Jo pitkään on mustin ja mirrin ruokahyllystä löytynyt räätälöityä syötävää junioreille ja senioreille, aktiivisille ja laiskoille, hampaiden ja turkin hoitoon ja moneen muuhun vaivaan ja vaivattomuuteen. Eivätkä täsmätuotteet ole vain lemmikkien omistajien ongelma - sanon ongelma, koska suhtaudun epäilevästi moiseen tuotteistamiseen - vaan tunkevat kaikkialle, missä kauppaa käydään. Rahat pois hyväuskoisilta.

Kauneudenhoitotuotteita, joita kotioloissa naamarasvoiksi kutsun, oli aikojen alussa kaksi ylitse muiden: hunaja ja vuohenmaito. Sitten tuli rasvapurkkibisnes, ensin ihotyypin mukaisine sisältöineen, sitten 30+, 40+, 50+ ja muine erityisominaisuuksineen muokkaamaan, kohottamaan ja kirkastamaan eli peittämään ja häivyttämään ajan patinaa. Minä pärjään yhdellä apteekin perusvoidetuubilla, joka talvisin, tähän on pohjoismaisittain herkän hipiän vuoksi ollut pakko myöntyä, saa seurakseen toisen ja kolmannenkin purnukan.

Siivouskomero sitten. Imuri, harja ja rikkalapio, muutama puhdistusaine, rättejä vanhoista pyyhkeistä ja pari mikrokuituliinaa. Parketti- ja laminaattipesuaine, joka saa vanhatkin lattiat kiiltämään, on hieman horjuttanut kyynisyyttäni täsmätuotteita kohtaan. Keväällä ostettiin uusi imuri ja myyjä kauppasi oheen lemmikkikotiin tarkoitettuja hajua syöviä pölypusseja. Eh, tuli tuohonkin sorruttua, mutta kokeilematta on. Pisti sitten kaupassa silmään paneeliharja, joka on suunniteltu erityisesti seittien ja pölyjen liuhdontaan puuseiniltä ja katoista. Voi pyhä yksinkertaisuus. Oma harja ja pesuaine joka pinnalle ja materiaalille - siivouskomeron on kohta oltava huoneen kokoinen. Meitä viijään, meitä viijään. Niin kauan kuin annetaan viijä.

2 kommenttia:

  1. Moi Riitta!
    Haluaisitko kertoa mitä se toinen ja kolmaskin purnukka sisältävät? Ethän nyt loukkaannu, mutta luulenpa että montaa muutakin kiinnostaisi, miten olla ikuisesti 19-vuotias ;)
    Ja tietty kaikki ruokavalio-, liikunta ja muut näpsäkässä kuosissa pysymiseen liittyvät vinkit olisivat kiinnostavia. En tarkoita, että tämän blogin pitäisi muuttua tyyli-, muoti- tai kauneusblogiksi; niitä on ihan tarpeeksi. Tämä on tosi kiva näin!

    VastaaPoista
  2. Sensitive Touch by Lumene on tällaisen kalvakan pisamanaaman ase talven tuiskuihin. Mitä kauneudenhoitoon, liikuntaan ja ruokavalioon tulee, talvisin elämäni on varsin esimerkillistä, kesällä ainoastaan merkillistä. Liian ryppyotsainen ei terveysasioissa kannata olla. Vinkkejä tulee jatkossakin kaiken arkisen seassa. Kiitos kivasta palautteesta!

    VastaaPoista