24. kesäkuuta 2011

Juhannus

Joku hupailija joskus esitti, että jos joulu ja juhannus vaihtaisivat paikkaa, hukkumiskuolemat vähenisivät. Miksikö? Jääpeite juhannuksena estäisi hukkumisen ja jouluna, vaikka se olisi kukkeimpaan kesäaikaan, ei yksinkertaisesti kuulu hukkua. Ne perinteet, ne perinteet.

Meillä ei erityisiä juhannusperinteitä ole, mitä nyt puhdas sauna ja tuoksuva vihta, jota tulikin käytettyä hartaudella, mutta esimerkiksi keittiöpuolella ei ole kangistuttu kaavoihin. Grillataan jos grillataan, vähän fiiliksistä ja säästä riippuen. Tänään mentiin salaattilinjalla. Ruokaisan perunasalaatin ohje tuli leikattua männäviikolla talteen Aamulehdestä, ja kokeilu totisesti kannatti. Oheen tomaatti-mozzarellasalaattia, vaaleaa leipää ja tilaviiniä pohjoisesta. Nam.


Perunasalaatti

½ kg uusia perunoita
1 punasipuli
1 rkl viinietikkaa
1 rkl öljyä
1 dl Kalamata-oliiveja
ripaus suolaa
mustapippuria
ruohosipulia
kapriksia

Keitetyt perunat viipaloidaan ja sekoitetaan etikan ja öljyn seoksessa maustuneiden sipulirenkaiden kanssa. Lisätään oliivit ja muut mausteet. Salaatti saa tekeytyä viileässä muutaman tunnin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti