5. kesäkuuta 2011

Vihreää

Potagerin alkuperäisasukkaat kullero, valkohattu, kaksi punahattua sekä ruohosipuli ja mäkimeirami saivat tänään seurakseen kaksi matalaa vadelmaa, kolme maissia, auringonkukkia, kehäkukkia, mirrinminttua, viinisuolaheinän, pensaspavun sekä punaisia ja keltaisia istukassipuleita. Mullan alle piilotettiin myös tilliä, hernettä, porkkanaa, punajuurta, retiisiä, vihreää ja punaista lehtisalaattia sekä rukolaa.


Kylvörivien välissä on erilaisia lauta- ja muoviviritelmiä, koska kissat käyvät mielellään tarpeillaan kuohkeassa mullassa ja ruopivat siemenet ja pienet taimet helposti hujan hajan. Viime vuoden sipulisato jäi olemattomaksi juuri kissojen ruopsuttelun takia, tänä vuonna kato voi käydä myöhäisen istutusajankohdan vuoksi.

Reilun seitsemän neliön kasvimaahan mahtuu hyvin koko vihervalikoima. Kohopenkki mahdollistaa tavallista tiheämmät istutusvälit ja ytyä riittää läpi kesän. Lannoitus hoidetaan luomuna eli kompostia ja kanankakkaa perusmuokkauksen yhteydessä sekä kesemmällä ruohosilppua katteeksi. Riittävä kastelu tietysti koko touhun a ja o.

Myös pieni seinänvieruskasvihuone sai asukit. Kasvusäkkiin päätyi kolme tomaatin tainta, joista yksi keltainen päärynätomaatti, sekä rukkuihin paprika ja kaksi kasvihuonekurkkua. Nyt sitten vain odottamaan kesän etenemistä ja satoa. Ainakin lämmintä on luvattu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti