5. joulukuuta 2014

Mattoja

Mattosavotta tuli vihdosta viimein valmiiksi, kun keskiviikkona sain viimeisetkin hapsut solmittua. Tosiharrastaja kuulemma prässää matot, mutta minä en moiseen ryhdy, vaan annan mattojen silitä käytössä jalkojen alla.

Loimesta tuli kuusi mattoa, pisin kaksi ja puolimetrinen käytävänmatto, lyhin metrinen joulukuusenmatto, muut siltä väliltä. Itse leikatut kuteet menivät lähes kaikki, neljä kerää jäi, joista saa hyvän alun seuraavalle mattoprojektille. Leikattavia rätei ja lumpui näet riittää. Miten niitä kertyykin! Vaatteiden laatu on mielestäni heikentynyt, vaikka kuinka yrittäisi ostaa laadukasta. Nansonkin kanssa saa olla tarkkana, ettei ostoskoriin päädy helposti kuluvaa tai nyppyyntyvää sekoitemateriaalia. Vika voi tietysti olla myös vaatteen käyttäjässä tarkemmin pesijässä, minä nimittäin pesen täyspuuvillavaatteet aina kuudessakympissä neuvoo pesuohjelappu lämpötilaksi mitä hyvänsä, poikkeuksena printtipaidat. 


Mutta vielä tuohon kudontaan. Ainoastaan vihreissä matoissa käytin lisänä ostokudetta, koska ilman tummaa raitaa mattojen väri olisi jäänyt epäkäytännöllisen vaaleaksi. Kudoin koko loimen samalla poljennalla, koska tykästyin aaltokuvioon eikä edes uteliaisuus tai vaihtelunhalu saanut kokeilemaan muuta. Mainio malli myös sinisävyiseen mattoon kuistille... Mutta ennen sinisiä mattoja on muiden käsitöiden vuoro.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti