5. joulukuuta 2010

Teetä ja sympatiaa

Meidän huushollissa pidetään paastoa aina kirkollisten juhlien alla. Ei sillä mitään henkistä tai hengellistä avartumista haeta, vaan kyseessä on pelkkä terveellinen tapa jättää alkoholi, kahvi, suklaa, karkit ja sipsit ruokavaliosta hetkeksi pois, tapa, joka rytmittää mukavasti vuotta. Kuten vanhoissa paastoperinteissä myös liha ja kananmuna kuuluvat kartettujen listalle, perusproteiinit, joita eniten ikävöin. Sijaan paljon maitotuotteita ja papuja.

Tänä adventtina kahvista luopuminen ei aiheuttanut päänsärkyä, koska älysin vähentää koukuttavaa juomaa vähitellen. Aamutkin piristyvät kahvittomuuden myötä, vaikkei uskoisi. Elimistö kai tottuu kahvitujaukseen niin, ettei herää luonnollisesti, vaan vasta höyryävän piristemukillisen jälkeen. Nyt on toista.

Teetä siis kuluu ja kaapissa on makuja joka lähtöön. Tämän syksyn löytö on ollut Clipperin maustetee, jossa kaneli, sitruunankuori, kardemumma ja neilikka muodostavat maistuvan liiton. Eksoottinen juoma peittoaa sokeriset glögit mennen tullen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti