6. huhtikuuta 2012

Juhlaa odotellessa


Aamu valkeni lumisateisena. Nautittiin leppoisa aamiainen ja lähdettiin naapuriseurakunnan kirkkoon jumalanpalvelukseen. Entisen lääninrovastin nimi ennakkotiedoissa herätti toiveita, että mukana olisi kaikki pitkäperjantain musiikilliset herkut, eikä tarvinnut pettyä. Moitteet ja litania soivat holveissa kuin keskiajalla konsanaan.

Pyhäilyn jälkeen alkoi arkinen aherrus siivouksen merkeissä. Helpottaa kolmen kerroksen urakkaa kummasti, kun jakaa työt useammalle päivälle. Huomenna jatketaan petivaatteiden vaihdolla ja ylläkerran siivoamisella. Parista huoneesta pesin ikkunat toissapäivänä, ne ”järkyimmät”, jotka joulusiivon yhteydessä jäivät pesemättä, muut lasit saavat suosiolla odottaa myöhempiä aikoja. Totuushan on, että harva ihminen kuolinvuoteellaan harmittelee pesemättömiä ikkunoitaan tahi katuu hukkaan heitettyjä siivousmahdollisuuksiaan.

Pitkäperjantaina meillä on tavattu syödä puuroa päivälliseksi. Luomukaurapuuro maistui voisilmän kanssa. Mitä ruokaan tulee niin ABC pelasti jälleen. Joulun alla motarimarketista löytyi voita, kun muut kaupat pahoittelivat tyhjiä hyllyjään, nyt löytyi kananmunia. Pääsiäinen on pelastettu.

Kissa ilmiselvästi uneksii pääsiäisen lintupaistista. Rauhan säilymiseksi kiinnostavan pörheät koristetipuset on aikaa sitten vaihdettu tylsiin keraamisiin, mutta ne lehahtavat paikoilleen vasta sunnuntaina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti