24. huhtikuuta 2012

Upo uusi


Kuukauden päivät asia hautui mielessä. Kun uuniruokapäivinä omatunto kolkutteli ja sormet syyhysivät energiatehokkaampiin keittiöpuuhiin sorttimenttien siitä kärsimättä, oli pakko päivittää uuni kiertoilmauuniksi. Viime viikolla uusin tulokas saapui keittiöömme, UPO C540K. Mustanpörssin miehet asensivat paikalleen vartissa ja veivät vanhan ja moitteettomasti palvelleen Siemensin pois. Uusi liesi on Suomessa valmistettu ja toivottavasti kasattu ennen tietoa Lahden tehtaan alasajosta eikä siis mikään päivärahalle putoavan hälläväliätuotos.

Nyt on sitten uuden opettelua keittiörintamalla. Ainakin keittotasot toimivat mainiosti. Ilahduttavinta on levyjen laaja kokohaitari 12 sentistä aina 18 senttiin. Uunia en ole vielä testannut. Varastorasva tuli poltettua pinnasta vasta varhain tänä aamuna ja katku oli melkoinen, vaikka liesituuletin oli täysillä ja ikkunat ja ovet selkosellaan. Herkkänenäiset kissat häipyivät vilkkaasti ulos, tosin tähän aikaan vuodesta häipyminen on enemmänkin sääntö kuin poikkeus.

Pelkällä sähkönkulutuksella mitaten uuni tulee tuskin koskaan maksamaan itseään takaisin, mutta jos se innostaa minua leipomaan enemmän ja useammin sämpylöitä tai leipää niin säästöä kertyy kuin huomaamatta.

2 kommenttia:

  1. Ostin hiljattain tuon saman lieden ja minusta keittolevyt ovat hyvät, mutta uuni on huono. Minulla menee kaikki pilalle, eli käytännössä kaikki kärähtää pinnalta, vaikka sisältä on vielä raakaa. Vanhassa uunissa kaikki onnistui tosi hyvin. Nyt ei innosta leipominen enää. :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ikävää, että uuni oli pettymys. Minä käytän lähes yksinomaan kiertoilmatoimintoa ja olen ollut tyytyväinen. On juhlaa kun ½ litran taikinasta pyöritetyt sämpylät/pullat mahtuvat kerralla uuniin ja aikaa/sähköä säästyy. Leipomukset myös kypsyvät hyvin, joskin uunissa takaoikealla olevat tummuvat herkästi, eivät kuitenkaan niin paljoa, että viitsisin peltejä paiston aikana käännellä. Oletko kokeillut alentaa paistolämpötilaa?

      Poista