2. huhtikuuta 2012

Takapakki


Voiko huhtikuun alussa puhua takatalvesta? Eipä kai. Jonain vuonna on vielä hiihdetty tähän aikaan. Aikamoinen takapakki keväälle kuitenkin. Kun piha ei työllistä vielä pitkään aikaan, mitä nyt lumitöitä taas, on hyvää aikaa vaikuttaa verkossa. Eilen annoin Biolanille palautetta ja samaan syssyyn lähetin samaisen mielipiteeni Kuluttajavirastolle.

Biolan on alkanut mainostaa multiaan ja lannoitteitaan luomuna. Mainoksissa, verkkosivuilla ja pakkauksissa esiintyvä pyöreä merkki, joka ei ole virallinen luomumerkki, johtaa kuluttajan helposti harhaan. Luonnollinen tai eloperäinen olisi parempi ilmaisu, mitä yritys kai luomullaan tarkoittaakin.

Olkoon mullassa, mutta luomumerkki on lätkäisty myös kanankakka-merilevälannoitteeseen. Broilerin tehotuotannon kylkiäisenä saatu lannoite on kaukana luomusta ja luonnollisesta. Pieni eläinaktivismi tässä yhteydessä sallittakoon. Olen käyttänyt Biolanin tuotteita vuosia ja tulen jatkossakin käyttämään. Avainlippu painaa vaakakupissa enemmän kuin harmaa markkinointikikka.

Lintuja käy sääliksi. Pihapiirissä on muuttajista keikutellut jo peippopari, mustarastaskolmikko ja parvi vihervarpusia. Lintulaudalla käy ahkera kuhina, kun tutut talvilinnut ja uudet tulokkaat napsivat siemeniä henkensä pitimiksi. Mustarastas löysi vatsantäytettä talipallosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti